WTC & Corona ontwikkelingen


Update 02/04/2020.

Het kabinet heeft besloten alle samenkomsten te verbieden tot 1 juni, waarbij er ook geen ondergrens meer is van 100 personen. Individueel sporten in de buitenlucht kan nog wel. Dat geldt ook voor wielrennen en mountainbiken, waarbij het advies luidt om dit solo te doen. Wil je tóch samen op pad, bijvoorbeeld met je partner of fietsvriend, dan kan  dat mits de ‘groep’ uit niet meer dan 2 personen bestaan. Bovendien moet je minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tot slot: zoek geen risico’s op waardoor je bent aangewezen op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval). De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.


Update 31/03/2020.

Kabinet verlengt maatregelen tegen corona tot en met 28 april

Nederlandse aanpak van het coronavirus en veelgestelde vragen


Update 23/03/2020.

Alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden.

Beste WTC leden,

Vandaag is door het kabinet besloten dat alle bijeenkomsten tot 1 juni zijn verboden. De eerder door ons aangekondigde datum van 6 april zal daarom worden gewijzigd naar 1 juni.

Blijf de komende tijd, indien mogelijk, in beweging (uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen) en zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.

Bestuur WTC CUlemborg.


Update 20/03/2020.

Fietsen en het coronavirus: 8 vragen

 


Update 16/03/2020.

Beste WTC leden,

Zoals de meesten van jullie ongetwijfeld uit de media hebben vernomen is, door het kabinet besloten onder meer  restaurants, scholen en alle sportclubs in Nederland per direct te sluiten tot en met 6 april.

De eerder door ons aangekondigde datum van 1 april zal daarom worden gewijzigd naar 6 april.

Blijf de komende tijd in beweging en zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.

Bestuur WTC CUlemborg.


!!! WTC & Corona maatregelen !!!

Het kan niemand meer ontgaan zijn, maar de corona maatregelen/gevolgen komen steeds dichterbij.

Gezien de laatste ontwikkelen en bijbehorende adviezen vanuit de overheid en NTFU hebben wij als bestuur besloten de volgende maatregelen per direct in te laten gaan:

  • tot 1 april worden er geen clubritten meer georganiseerd
  • ook de Lentetocht van 29 maart komt dus te vervallen
  • reeds geplande bijeenkomsten (zoals vergaderingen, TTC bijeenkomst etc) zullen allemaal worden uitgesteld tot na 1 april
  • en er zullen uiteraard voorlopig geen nieuwe bijeenkomsten/activiteiten worden georganiseerd

Mochten er clubleden zijn die toch in groepsverband willen gaan fietsen, dan adviseren wij om hierbij alle richtlijnen/adviezen (die inmiddels wel bij iedereen bekend zullen zijn) in acht te nemen, waarbij afstand houden in meerdere opzichten waarschijnlijk één van de belangrijkste is.

Het zijn historische tijden en ook voor de club is dit een historisch moment, maar wij rekenen op één ieders begrip en hopelijk kunnen we elkaar weer snel in clubverband ontmoeten.

Bestuur WTC Culemborg